Sa cercetam impreuna cu Fred - stiintele naturii la gradinita

Sa cercetam impreuna cu Fred - stiintele naturii la gradinita
-20%
Preț: 199,99  lei
249,99  lei (-20%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN / COD EAN: 978-606-633-465-5
Editura:
Anul publicării: 2016

DESCRIERE

Biblioraftul cuprinde:
- Manualul și poveștile experimentelor;
- Cardurile aferente experimentelor;
- Mascota Fred din pluș.
 
Materialul transpune cercetarea și experimentarea într-un cadru unitar și îmbină informații din domeniul științelor naturii cu povestiri pline de fantezie. Cu ajutorul poveștilor cu Fred, micuța furnică mereu însetată de cunoaștere, copiii sunt introduși în minunata lume a experimentelor.

Fred este o furnică-mascul, iar împreună cu prietenul său, Paul, sunt singurii masculi din mușuroi. Adeseori, el părăsește mușuroiul și pornește să exploreze lumea înconjurătoare. El are multe idei, iar acestea dau naștere la tot felul de întrebări: Cum poate să își construiască o căsuță stabilă? Cum poate să păstreze mirosul de lavandă pentru cât mai mult timp? Cu ajutorul poveștilor cu Fred, micuța furnică ce este mereu însetată de cunoaștere, copiii află că știința este studiul lumii înconjurătoare. Poveștile despre Fred ușurează primul contact cu știința, fără a fi copleșiți de prea multă teorie. Mapa conține 16 experimente accesibile și ușor de realizat de către copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 6 ani. (Fiecare experiment este redat în dublu exemplar, tocmai pentru ca materialul să fie cât mai util la grupă și pentru ca cei mici să lucreze sistematizat) Toate experimentele sunt precedate de povești. Acestea au menirea de a-i introduce pe preșcolari în minunata lume a experimentelor.

Biblioraftul conține și un material didactic pentru cadrele didactice. Manualul profesorului conține informații despre metoda experimentului în grădiniță și despre rolul narațiunii. De asemenea, materialul cuprinde și sfaturi despre punerea în aplicare a experimentelor, cu explicații detaliate și complete, redate prin imagini sugestive.

În cazul în care un experiment și o poveste sunt abordate în fiecare săptămână, programul se va întinde pe șaisprezece săptămâni. Cu toate acestea, orarul ar trebui să fie suficient de flexibil pentru a se potrivi nevoilor fiecărui grup în parte. Cardurile cu povești sunt numerotate și ar trebui să fie prezentate în ordinea corectă, deoarece experimentele vin unul în completarea celuilalt. În orice caz, este o idee bună pentru profesor să se uite prin toate poveștile și experimentele în avans pentru a obține o imagine de ansamblu.

 

Materialul conține următoarele experimente:

Furnicuța Fred

Introducere

1. Visul lui Fred de a-și construi o căsuță strașnică

Experiment: Dizolvarea substanțelor solide

2. Ziua de naștere a lui Paul

Experiment: Să facem parfum de lavandă

3. Pompierii mușuroiului de furnici

Experiment: Cum construiești un extinctor?

4. Lacul

Experiment: Putem să respirăm sub apă!

5. Cojile de ou blochează intrarea în mușuroi!

Experiment: Cum scăpăm de cojile de ou?

6. Fred și prima lui călătorie cu barca

Experiment: Ce obiect plutește pe apă?

7. Comoara lui Fred

Experiment: Vitaminele ne protejează!

8. Un mușuroi mlticolor!

Experiment: Cum se obțin culorile? Sau: Negrul nu este întotdeauna negru!

9. Plouă în mușuroi

Experiment: Ce materiale absoarb mai bine apa?

10. O surpriză pentru Paul

Experiment: Cum se face lipiciul?

11. Fred caută apă!

Experiment: Cum arde lumânarea?

12. Lui Fred îi este prea cald la soare

Experiment: Ce se întâmplă dacă lăsăm culorile negru și alb în soare?

13. Fred, pădurea și o ploaie de vară

Experiment: Apa de ploaie îngrașă?

14. Ce poate învăța Fred de la o baltă?

Experiment: Apa și uleiul sunt precum câinele și pisica

15. Atenție! Alunecă!

Experiment: Apa lipește!

16. Fred vrea și el o Diplomă de cercetător

Experiment: Nimic nu dispare. Sarea este încă în apă!

RECENZII

Rating general
5 (1 recenzie)
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Spune-ne opinia ta despre acest produs!
scrie o recenzie
5

Sa cercetam impreuna cu Fred

Am procurat acest produs si sunt foarte multumita. Il folosesc cu placere la gradinita. Copiii sunt incantati atat de personaje cat si de experimente. Este ceva nou, interesant, lucrat la o calitate superioara. Experimentele nu sunt greu de realizat. Iar cei mici au ocazia sa descopere lumea inconjuratoare prin intermediul lor intr-un mod captivant. Le recomand colegelor mele educatoare. Merita!

Cărți similare

Created in 0.1574 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.