Jocul cuvintelor pentru copii

Jocul cuvintelor pentru copii
Preț: 115,00  lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2018
Ediția: EI-2831

DESCRIERE

Cuvinte pe strada copiilor

Un joc fermecător al cuvintelor

Obiectul jocului:

Capturează jetoanele cu litere prin selectarea cuvintelor care conțin literele dorite și trageți literele în afara străzii înainte ca echipa adversă să le tragă înapoi! Prima echipă care capturează 8 jetoane cu litere câștigă.

Setul include:

 • 26 de jetoane cu litere

 • 108 carduri pe categorii

 • O clepsidră

 • O tablă de joc

 • Un ghid

Pregătirea jocului:

 1. Jucătorii se împart în două echipe.

 2. Așază tabla de joc între cele două echipe.

 3. Plasează fiecare jeton cu literă pe litera corespunzătoare de pe mijlocul tablei de joc.

 4. Așază cardurile pe categorii în suportul pentru carduri. Stabilește care parte a cardului pe categorii va fi folosit în joc. Partea portocalie are mai multe provocări decât partea albastră.

 5. Așază clepsidra și setul de carduri la una din părțile de final ale tablei de joc, în proximitatea ambelor echipe.

 6. Determină care echipa va începe prima.

Să jucăm!

Fiecărei echipe îi va veni rândul „pe stradă” până la momentul în care o echipă va captura 8 jetoane cu litere. Rândul la stradă presupune parcurgerea următorilor 5 pași:

 1. Un jucător dintr-o echipă care se află „pe stradă” trage primul card din setul de carduri, îl plasează pe tablă cu culoarea aleasă la vedere, și citește cu voce tare categoria. În momentul în care cardul este tras, un jucător din echipa adversă întoarce clepsidra.

 2. Jucătorii din echipa care se află pe stradă se gândesc la cuvinte care se potrivesc categoriei printate pe card. Membrii echipei pot verbaliza atâtea sugestii de cuvinte cât vor, însă trebuie să se pună de acord asupra unui cuvânt care se potrivește categoriei înainte de a expira timpul. Echipa ar trebui să țină cont de sugestiile tuturor membrilor echipei înainte de a alege un cuvânt. (Vezi Cuvintele permise).

 3. După ce expiră timpul, un jucător din echipa care se află pe stradă mută jetoanele cu litere pentru cuvântul ales. Toți jucătorii ar trebui să se implice pentru pronunția corectă a cuvântului. Poate fi utilizat dicționarul sau alte materiale de referință. (Vezi Mutarea literelor).

 4. După ce jetoanele cu litere au fost mutate, se poate spune că echipa și-a finalizat cu succes sarcina, iar cardul pe categorii va fi plasat înapoi în setul de carduri.

 5. Echipa adversă devine noua echipă de pe stradă și își încep și ei prestația cu pasul 1.

Cuvinte permise:

Cuvintele selectate vor fi sub forma unui singur cuvânt. Orice cuvânt în limba permisă este permis, inclusiv substantivele proprii (nume de persoane și locuri). Sunt acceptate și formele de singular și plural ale cuvintelor atâta timp cât cuvântul selectat se încadrează în categoria numită pe card. De exemplu, cuvântul „sprinkles” (bombonele) va fi un cuvânt acceptat în categoria „An ice cream topping” („Topping pentru înghețată”) deoarece bombonelele sunt, în general, considerate a fi topping. Oricum, cuvântul „caramels” (carameluri) nu va fi acceptat pentru este în mod comun scris „caramel” atunci când sunt enumerate toppingurile de înghețată. Poate fi folosită numai forma prezentă a verbelor. De exemplu, cuvântul „play” (joc) va fi acceptat pentru categoria de pe card intitulată „Something people do at he park” (O activitate a oamenilor în parc). Oricum, cuvântul „played” („jucat”) nu va fi acceptat din moment ce este la forma trecută. Cuvintele despărțite prin cratimă și cele compuse sunt acceptate pentru că ele sunt considerate cuvinte singulare. De exemplu, cuvântul „sandbox” (software de dezvoltare) este permis pentru că este un cuvânt singular, însă cuvântul „sand dollar” nu este permis pentru că sunt două cuvinte.

Provocarea selectării unui cuvânt sau a pronunției:

În timpul etapei de a găsi un cuvânt, jucătorii din fiecare echipă sunt liberi să sugereze orice cuvinte doresc. După ce timpul a expirat și jetoanele au au fost mutate, dacă echipa adversă consideră că echipa care se află pe stradă a comis o eroare în ceea ce privește ortografia sau selectarea cuvântului, ei pot ridica o provocare. Poate rezulta o provocare fie în echipa de pe stradă care este nevoită să-și retragă jetoanele, fie în echipa care și-a pierdut rândul – așa că alegeți-vă provocările cu înțelepciune!

 

Ortografia, cuvintele despărțite prin cratimă și cuvintele compuse:

Toți jucătorii ar trebui să lucreze împreună pentru a determina dacă selecția este un cuvânt singular și este pronunțat (scris) corect. Dacă disputa nu este rezolvată prin consens, poate fi folosit un dicționar sau alte referințe.

 • Dacă ortografia este considerată a fi corectă, jetoanele rămân în noile poziții și echipa se confruntă cu provocarea de a-și pierde rândul.

 • Dacă ortografia este considerată a fi incorectă, toate jetoanele mutate greșit ar trebui să revină la pozițiile anterioare.

 • Dacă selecția este, de fapt, două cuvinte, mai degrabă decât un cuvânt compus sau un cuvânt scris cu cratimă, atunci toate jetoanele cu litere vor reveni la pozițiile anterioare.

Provocarea selecției cuvintelor:

Dacă echipa adversă se confruntă cu selectarea cuvintelor, echipa de pe stradă trebuie să explice ceea ce cred în legătură cu faptul că selecția se încadrează categoriei scrise pe card. Dacă majoritatea jucătorilor acceptă explicația, jetoanele cu litere rămân în noile lor poziții. Dacă majoritatea jucătorilor resping explicația, toate jetoanele cu litere se vor întoarce la pozițiile anterioare, iar echipa de stradă își reîncepe prestația cu un nou card.

Mutarea jetoanelor:

Fiecare literă este mutată un spațiu, spre echipa care se află pe stradă, de fiecare dată când litera apare în cuvântul selectat. Vezi exemplul de mai jos:

 • Membrii echipei care se află pe stradă pronunță cuvântul cu voce tare, iar jetoanele sunt mutate, în ordine, pe măsură ce literele pronunțate.

 • Doar un singur din echipa care se află pe stradă mută jetoanele cu litere pe rând.

 • Echipei adverse nu îi este permis să mute jetoane.

 • Dacă o echipă deplasează un jeton în afara tablei de joc, atunci echipa a capturat acel jeton.

Literele capturate nu vor mai fi mutate pe stradă.

 • Echipele pot selecta cuvinte care includ litere care au fost capturate, însă literele capturate nu vor fi mutate.

 • Literele capturate rămân lângă tabla de joc pentru a arăta câte jetoane cu litere au fost capturate de către echipă.

Jocul pentru jucătorii mai mici de vârstă:

Cuvinte pe strada copiilor” poate fi jucat de către copiii cu vârsta sub 7 ani, atâta timp cât în echipa lor se află cel puțin un adult. Jucătorii mai mici pot întoarce cardurile de categorii, pot fi cei care măsoară sau înregistrează trecerea timpului și oferă sugestii de cuvinte. Ei pot face parte din echipă și vor învăța cum pot stăpâni jocul.

Vârsta recomandată: peste 7 ani

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0682 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.