Domino tactil/vizual

Domino tactil/vizual
thumb
Preț: 92,70  lei
Disponibilitate: în stoc - DA
ISBN / COD EAN: 8426804206158
Editura:
Anul publicării: 2019
Ediția: 20615

DESCRIERE

Obiective educaţionale:
- Dezvoltarea percepţiei vizuale şi tactile.
- Oferirea posibilităţii de a interacționa cu ceilalți, jucând domino, pentru copiii și adulți cu deficiențe de vedere.
- Dezvoltarea atenției și a spiritului de observație.
- Îmbunătățirea coordonării psihomotorii prin manevrarea pieselor și așeaza acestora lângă celelalte. 
 
Jocul și modalitățile de joc:
 
1. Piese domino cu imagini:
Se amestacă toate piesele și se împart jucătorilor. Dacă au rămas piese, acestea se așează în teanc, cu fața pe care sunt desenate imaginile în jos.
Jucătorul cel mai mic ca vârstă ce deține o dublă începe jocul. Când îi vine rândul, fiecare jucător trebuie să pună jos o piesă, daca imaginile se potrivesc.
Dacă jucătorul nu are nicio piesă potrivită, acesta va lua o piesă din teanc și va aștepta să îi vină rândul din nou. Dacă nu mai sunt piese în teanc, va aștepta o tură. Primul jucător care își termină piesele din mâna câștiga jocul. Dacă jocul nu mai poate fi continuat, se vor numară piesele fiecărui jucător.
Câștigă jucătorul cu cel mai mic număr de piese.
2. Domino clasic: se amestecă toate piesele și se împart jucătorilor. Dacă au rămas piese, acestea se așeaza în teanc, cu fașa pe care sunt desenate punctele în jos. Jucătorul care deține piesele cu dubla cea mai mare începe jocul.
Când îi vine rândul, fiecare jucător trebuie sa pună jos o piesă, dacă punctele se potrivesc. Dacă jucătorul nu are nicio piesă potrivită, acesta va lua o piesă din teanc și va aștepta să îi vină rândul din nou. Dacă nu mai sunt piese în teanc, va aștepta o tura. Primul jucător care își termina piesele din mână câștigă jocul. Câștigă jucatorul cu cel mai mic număr de puncte.
3. Asocierea și clasificarea imaginilor sau a numărului de puncte: Piesele se vor grupa în funcție de una din cele două imagini sau de numărul de puncte  de pe fiecare piesă. Această activitate stimulează dezvoltarea percepției vizuale.
4. Asocierea și clasificarea prin atingere: Piesele se vor grupa în același mod, dar cu ochii închiși și prin pipăire. Pentru ca jocul să fie mai ușor, se poate începe cu doar câteva jetoane. Acest mod de a juca stimulează dezvoltarea percepției și a memoriei tactile.
 
Conține:
Jocul este compus din 28 piese de domino și 15 piese rotunde.
Mărimea pieselor: 13 x 6, 5cm
 
 
Vârstă recomandată: 3 - 8 ani
 
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0621 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.