Pe 1 Decembrie 2018, cu ocazia Zilei Naționale a României, se împlinesc o sută de ani de la înfăptuirea Marii Uniri. Centenarul Marii Uniri reprezintă nu doar un motiv de sărbătoare, dar și un prilej de reflecție pentru fiecare român.

Ca atare, fiecare dintre noi simte imboldul de a sărbători cum se cuvine cel mai important moment al existenței noastre istorice, și anume Centenarul Marii Uniri. Editura Diana vă invită să aniversăm într-un mod inedit acest moment istoric prin participarea la concursul educațional „Micul artist, Europreșcolarul”.

În calitate de cadre didactice organizatoare, aveți șansa de a participa la un proiect european/internațional care are ca obiectiv performanța și progresul preșcolarilor. Acest concurs îmbină competiția și cooperarea, stimulează creativitatea și încurajează cunoașterea de către preșcolari a valorilor autentice românești.

În contextul actual al deprecierii valorilor morale și civice și a estompării progresive a valorilor pur autohtone în societatea contemporană, generația copiilor de azi trebuie educate în direcția însușirii principiilor și a convingerilor patriotice prin înțelegerea mesajului și sacrificiului generației Marii Uniri.

Tema concursului este „Sărbătorim Ziua României în Anul Centenarului Marii Uniri prin promovarea valorilor autentice românești”. Obiectivele concursului acestui concurs sunt:

  • încurajarea preșcolarilor de grupă mică, mijlocie și mare de a redescoperi personajul emblematic Mihaela, cea care a însuflețit copilăria românilor după anul 1970.
  • cunoașterea de către preșcolari a adevăratelor valori românești, în contextul în care tendința societății actuale este de disoluție a spiritului autentic românesc.
  • dezvoltarea imaginației și a creativității artistice;
  • dezvoltarea motricității fine.

Scopul concursului este aducerea Mihaelei, acest personaj-simbol al culturii românești, mai aproape de generațiile actuale de copii și reactualizarea în conștiința colectivă a românilor a valorilor pe care acesta le reprezintă. Mihaela este un simbol specific național, iar într-o epocă în care mediocritatea a inundat spațiul public este necesară reașezarea lucrurilor pe temelia valorilor naționale.

Valoarea personajului Mihaela ca simbol național și a sensurilor cu care acesta este învestit ar putea să activeze sentimente de patriotism și de conștientizare a spiritului autentic românesc.

Perioada de înscrieri la concurs:

     15 noiembrie – 29 noiembrie 2018

La concurs pot participa preșcolari de grupă mică, mijlocie și mare înscriși de un cadru didactic organizator. Pentru înscrieri și detalii vă stăm la dispoziție la adresa de email info@feced. ro

Regulamentul complet al concursului este disponibil pe site-ul www. feced. ro

 Pachet opțional de premiere:

          Rezultatele copiilor trebuie răsplătite în orice moment, pentru a valida performanțele școlare. Pornind de la această idee și de la realitatea incontestabilă că jocurile și jucăriile educative reprezintă adevărate surse de bucurie și cunoaștere pentru cei mici, fiind foarte importante în dezvoltarea cognitivă a acestora, fiecare copil înscris în concurs poate primi PACHETUL DE PREMIERE care este opțional, la doar 8 lei, și constă în cartea de colorat „Să colorăm cu Mihaela” (3-4 ani, 4-5 ani și 5-6 ani).

Pentru comenzile de pachete de premiere, opţionale, vă rugăm accesaţi formularul de comandă disponibil aici.

Desfășurarea concursului:

       Concursul „Cu Europa... la joacă – Micul artist, Europreșcolarul” se va desfășura în două etape, astfel:

  • Etapa I  - Etapa pe unitate/județeană

Această etapă va avea loc în perioada 7-10 decembrie 2018 și constă în pregătirea participanților pentru concurs prin acumularea de informații despre valorile autentice românești, așa cum este personajul Mihaela, în contextul Centenarului Marii Uniri,

  • Etapa a II-a – Etapa națională și internațională

 Se va desfășura în data de 11 decembrie 2018 în toate unitățile școlare participante.