Fundația pentru Evaluarea Competențelor în Educație (FECED) și Editura Diana vă invită să participați la concursul școlar MICUL ARTIST, ediția 2018, faza I, desfășurat în data de 27 martie 2018, în cadrul Proiectului Educațional Internațional „CU EUROPA... LA JOACĂ”.

MICUL ARTIST este o competiție inedită, prilejuită de „Ziua Internațională a Teatrului” și încurajează participarea preșcolarilor de grupă mică, mijlocie, mare și a școlarilor mici de clasă pregătitoare și clasa I, stimulându-i prin:
  • exersarea memoriei;
  • folosirea unui limbaj literar corect;
  • îmbunătățirea dicției;
  • modelarea abilităților artistice, ca urmare a interpretării rolurilor specifice fiecărei povești;
  • dezvoltarea capacității de concentrare și a promptitudinii reacției;
  • dezvoltarea abilității de exprimare a emoțiilor și de autocontrol;
  • dezvoltarea motricității fine a mâinilor;
  • dezvoltarea imaginației creative.

Competiția MICUL ARTIST se află în lista concursurilor școlare aprobate de Ministerul Educației Naționale, conform Ordinului nr. 3076 din 17. 01. 2018, Anexa 6, nr. 115 „Concurs Cu Europa.. la joacă - Micul Artist”.

Pentru ediția 2018, faza I, participanții se vor pregăti în perioada 23-26 martie prin punerea în scenă, pe roluri, a poveștilor „Ridichea uriașă”, „Fata babei și fata moșneagului” sau „Punguța cu doi bani”, folosindu-se de mijloace proprii sau de suportul opțional „Teatrul de păpuși cu siluete”.

OPȚIONAL, vă punem la dispoziție pachetele promoționale TEATRUL DE PĂPUȘI CU SILUETE, ce conțin toate materialele necesare desfășurării competiției. Aceste pachete vin în sprijinul pregătirii competiției, rămânând la dispoziția grupei/clasei pentru dezvoltarea învățării creative și a aptitudinilor artistice prin teatru.
 
DATE IMPORTANTE:
Înscrierea comenzilor: Până pe 16 martie 2018
Sosirea coletelor: 19-23 martie 2018
Pregătirea participanților: 23-26 martie 2018
COMPETIȚIE: 27 MARTIE 2018
 
Pentru mai multe detalii despre competiția MICUL ARTIST consultați GHIDUL ORGANIZATORULUI.
Pentru achiziționarea pachetului-teatru completați integral FORMULARUL DE COMANDĂ.