Regulamentul concursului ”Micul creștin”

 

      ÎNSCRIERI: 9 febr.–- 6 MAR. 2015

      Pregatire pentru concurs: 1 - 3 APRILIE 2015

      CONCURS ÎN “SAPTAMANA ALTFEL :7/8 APRILIE 2015


 

       TEMA CONCURSULUI: SĂRBĂTORILE PASCALE


 

      EVALUARE NAŢIONALĂ EXTERNĂ, FAZA a III-a

      FĂRĂ TAXĂ DE PARTICIPARE

 

      Proiectul “Cu Europa…La Joacă – Micul Creștin” încurajează participarea copiilor din învăţământul preşcolar şi primar, stimulându-i, prin desenele şi textele folosite, să citească singuri întrebările şi să încercuiască, să bifeze sau să completeze răspunsurile corecte, totodată oferindu-le șansa de a concura alături de copii din toată țara si din străinătate. Micul Creștin respectă noul curriculum, are subiecte accesibile, adaptate vărstelor copiilor, cu intrebări concise, imagini mari si clare.

Concursul Micul Creștin este FĂRĂ TAXA DE PARTICIPARE, subiectele, impreună cu baremul de corectare si diploma de participare a copilului, fiind puse la dispoziția organizatorului, pe site de către FUNDAȚIA PENTRU EVALUAREA COMPETENȚELOR IN EDUCAȚIE, in ziua concursului.

 

      INSCRIEREA PARTICIPANȚILOR

      Inscrierea participanților se face on-line accesând formularul de înscriere până la data de 6 MARTIE.

Un organizator de grup poate înscrie minimum 10 participanți din clasa/grupa sa, sau din alte clase/grupe, condiția fiind să aparțină aceleiași unități de învățământ.

 

      DESFĂȘURAREA CONCURSULUI

      începând cu data de 7 APRILIE, FECED va face publice, doar pentru organizatorii care au completat formularul de înscriere, subiectele de concurs pentru fiecare grupă/clasă în parte,precum și diplomele participanților si baremele de corectare.

      Cu acordul conducerii unităţii de învăţământ, organizatorul va stabili, la libera alegere, atât ora cât şi grupa/sala necesară desfăşurării concursului, in afara orelor de curs.

 

      Dacă, din motive obiective, concursul nu se poate desfăşura pe datele de 7/8 APRILIE 2015, vă rugăm să-l organizaţi anterior acestor date, după orele de curs, cu notificarea în scris a organizatorului general (FECED), la adresa: info@feced.ro

 

     Timpul de lucru este de 20-30 de minute, pentru învăţământul preşcolar şi de 40-50 de minute, pentru învăţământul primar, iar copiii completează răspunsurile corecte direct pe Fişa de concurs MICUL CREŞTIN, fără a mai completa altă grilă.

Imediat după susținerea concursului, fișa de concurs va fi corectată de Organizatorul de Grup și validată de Organizatorul pe Unitate.

 

      Cum se face premierea pe UNITATEA ŞCOLARĂ:

 

  • Premiul I – se acordă copiilor care au obţinut 100 de puncte;
  • Premiul al II-lea – se acordă copiilor care au obţinut 90-99 de puncte;
  • Premiul al III-lea – se acordă copiilor care au obţinut 80-89 de puncte;
  • Menţiune – se acordă copiilor care au obţinut 70-79 de puncte.

 

      Copilul va merge acasă cu Fişa de concurs corectată si Diploma completată de organizator.

 

     Diplomele participanților, puse la dispoziția organizatorilor care au completat formularul de înscriere, sunt valabile doar după ce au fost ștampilate de organizatorul national si validate de coorganizator (FECED).

 

Created in 0.2007 sec