Antologie de proiecte tematice pentru activitati integrate

Antologie de proiecte tematice pentru activitati integrate
-25%
ISBN: 978-606-633-033-6
Editura:
Anul publicării: 2012
Ediția: 2
Pagini: 144
Format: A4
Preț: 18,75  lei
25,00  lei (-25%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Concepută într-o perioadă consecutivă elaborării şi implementării curriculumului pentru învăţământul preşcolar, lucrarea se bucură de un accentuat caracter pragmatic. Ea reuneşte proiecte de activităţi didactice integrate, realizate de un grup de autoare cu experienţă didactică relevantă, prin valorificarea diferitelor modele de organizare şi integrare a curriculumului, particularizate pentru cele două niveluri ale grădiniţei.
Activităţile integrate ilustrate sunt de mai multe tipuri, în funcţie de elementele de conţinut valorificate, de modul lor de articulare şi de integrare, precum şi de durata desfăşurării lor: activităţi integrate care înglobează toate secvenţele din programul unei zile, activităţi integrate care înglobează ALA şi ADE din ziua respectivă, activităţi integrate care înglobează ADE dintr-o zi, activităţi integrate în care secvenţa de bază este un anumit tip de ADE din ziua respectivă şi în care sunt înglobate elemente din mai multe ADE, indiferent de programul zilei.
De remarcat, faptul că aceste proiecte didactice au fost experimentate de către autoarele lor, la nivelul instituţiilor de învăţământ în care profesează, cu colectivele proprii de copii preşcolari. Astfel, aplicarea efectivă a proiectelor de activitate, reflecţiile personale şi colective, realizate ulterior, conferă valoare adăugată acestei lucrări didactice. Totodată, îi asigură statutul de auxiliar curricular util, de instrument didactic care poate sprijini eforturile cadrelor didactice din învăţământul preşcolar, preocupate de valorificarea eficientă a curriculumului specific.
Prof. dr. MUŞATA BOCOŞ

REVIEW-URI

Rating general
3
1 review
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
1
2 stele
0
1 stea
0
Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs
scrie un review
Dupa descrierea cartii este utila, in special, invatamantului prescolar
3
de ce este trecuta la categorie invatamant primar, daca in descriere este elaborata intr-o perioada consecutiva elaborarii si implementarii curricumului prescolar. adica cartea este pentru invatamantul prescolar sau primar ? Raspuns: Abordarea integrata este legatura dintre primar si prescolar.

Cărți noi - Învățământ preșcolar (Cărti pentru grădiniță) - toate cărțile

Created in 0.2663 sec