Cititorii și iubitorii de cultură vor avea prilejul să se bucure de un adevărat festin cultural în luna mai. Evenimente culturale, literare, conferințe, lansări de carte, precum și zile aniversare, îi vor desfăta intelectual și emoțional.

     În cea mai iubită lună din an – luna florilor –, Editura Diana a pregătit iubitorilor de carte pentru copii, o incursiune de excepție în lumea miraculoasă a cărților, astfel:

 1. În perioada 10-14 mai, vă așteptăm la Caravana Gaudeamus Oradea care a ajuns la cea de-a patra ediție și care se va desfășura în Piața Unirii. Este unul dintre cele mai „tinere” evenimente organizate de Radio România în cadrul Programului Lectura-Gaudeamus, iar Editura Diana participă în premieră.

2. În același interval de timp – 10-14 mai – va avea loc cea de-a XXV-a ediție a Târgului de Carte Librex Iași. Pe parcursul a cinci zile de poveste, cititorii se vor delecta prin intermediul autorilor și titlurilor care fac înconjurul lumii, cu lansări de carte, conferințe, dezbateri și momente artistice.

3. Autoarea colecției de povești terapeutice „ABC-ul poveștilor terapeutice” din cadrul Editurii Diana, Adriana Mitu, va lansa în data de 16 mai, de la ora 18. 00, la Ploiești,  primele patru povești din această colecție. Evenimentul de lansare va include și o conferință gratuită. La finalul evenimentului, părinții vor avea toate resursele pentru a folosi jocul în vederea înțelegerii și rezolvării diferitelor situații. Totodată, ei vor putea descoperi ce anume doresc copiii să comunice prin jocurile sale și cum le pot transmite anumite mesaje prin intermediul poveștilor terapeutice.

4. Pe 23 mai, la ora 17. 00, Adriana Mitu va fi prezentă și în Timișoara, la Biblioteca Județeană Timiș – "Sorin Titel" –, filiala Casa Tineretului, pentru a lansa aceleași povești terapeutice.

     Luna mai este bogată și în evenimente aniversare, nu numai culturale. În această lună aducem un omagiu Europei Unite, familiei și muzeelor.

     Ziua de 9 mai este Ziua Europei, a Independenței României și sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. Aceste evenimente sunt motive de sărbătoare pentru poporul român. Ziua Uniunii Europene nu înseamnă numai data de naștere a proiectului european, ci și o zi a bucuriei de a fi împreună, o zi a marii comunități din care fac parte toți cetățenii UE. Poate fi definită, astfel, ca ziua cetățenilor unei Europe Unite, care s-a construit de-a lungul deceniilor ca o unitate în diversitate.

     Pe 15 mai este Ziua Internațională a Familiei, care este sărbătorită pe întreaga planetă, începând cu anul 1995, cu scopul de a sensibiliza opinia publică și de a sublinia importanța familiei, în condițiile în care oamenii au început să se îndepărteze de instituția numită „familie”. Familiile sunt numite „nucleul de bază al societății”: ne naștem în familii, iar cei mai importanți ani în dezvoltarea noastră sunt petrecuți în căminele noastre.

     Începând din anul 1977, pe data de 18 mai, este sărbătorită Ziua Internațională a Muzeelor, care încearcă să atragă atenția publicului asupra rolului crucial pe care îl joacă muzeele în ceea ce privește respectarea diferențelor. Muzeele dau un sens nou comunităţii, punând în valoare patrimoniul cultural comun, și pot să aducă la lumină rolul indivizilor şi al grupurilor, ale căror singularităţi şi diferenţe sunt pietrele unghiulare ale diversităţii, ea însăşi inerentă acestui patrimoniu comun.

     Luna mai ne oferă prilejul de a sărbători nu numai frumusețea naturii și a culorilor, ci și farmecul ascuns al cărților și puterea lor tămăduitoare asupra sufletului omenesc.